~~Svårt med vanor~~

Jag är den sortens människa som har lätt för att komma in i vanor. Bra som dåliga sådana, det är bara att se hur svårt jag har att hålla mig ifrån denna bloggen. Det är liksom en dragningskraft hit. Men jag tror att detta kan bli en bra vana för mig.

Dagen började ju bra, kaffe vatten och nutrilett, sen var jag inom ICA och då köptes choklá och rulltårta, som jag åt upp helt själv, fast jag slängde faktiskt halva rulltårtan när jag inte var sugen mer. Svårt med mig.

Vet ni, jag borde nog berätta lite... annars finns det nog en tendens att ni tror att jag är dum på riktigt.
Jag har ett beroende, MAT, mat är mitt beroende, jag hade cigg som ett beroende också, men sedan nyår är jag av med den lasten, men då blev maten en ännu större last och jag äter jättemycket och jätteofta nu. Hela tiden, så fort jag får chans till det. Det är alltså ett beroende och det faktum att jag slängde rulltårtan när jag tappade "suget" efter den är ENORMT för mig, för i vanliga fall hade jag ätit upp hela ändå! Så är det, tyvärr. Så ni tycker kanske att det är konstigt att jag blev glad när jag slängde halva, men det är som sagt en STOR sak för mig att göra.

Jag har som jag nämnt tidigare och som denna bloggen kommer att handla om, valt att börja på XtraVaganza, detta är för mig (hoppas jag) ett BRA val, då de jobbar mycket med den mentala träningen och det är DET som jag har svårast för. Jag vet inte om det ens är relevant, men min pappa är alkis och JAG tror att det kan vara en grund till mitt förhållande till mat och till att det blivit ett beroende.

Jag har inte direkt några vänner, inga nära iaf, ingen som jag kan ringa när jag känner mig nere, ingen jag kan gråta ut hos, Jo min syster, men hon är min syster ju. Jag vill inte att alla i min familj ska veta allt om mig, men de vill verkligen det, jag har inget privat liv och jag blir jämt och ständigt "övervakad" De som vet om XtraVaganza är alltså bara min mamma, pappa och bror. Ingen annan, det är mitt val eftersom jag inte vill att det ska komma ut för att då kommer folk lägga sig i. Jag har ett ganska komplicerat liv, vilket ni säkert kommer märka snart också. (?!?!?) Det är även därför som jag inte kommer lägga ut bild eller mitt namn här. För jag vill ha detta för mig själv, förstår ni hur det är jag menar?

Jag har börjat få lite kommentarer här och jag tycker det är skoj, men jag skriver för min egen skull här, detta är min plats att kunna bearbeta mitt liv. Om jag någonsin kommer kunna det. Oboy så mycket som har hänt mig, ändå är jag inte gammal. Information kommer i framtiden om detta, kanske, kanske inte.

//MEGAME

~~Kaffe, Vatten, Nutrilett~~

Godmorgon!
Nu sitter jag här med just, Kaffe, Vatten och Nutrilett. Tänkte jag skulle försöka komma in i tänket lite nu innan jag börjar med allt. Jag åkte ju in och betalde grundavg + månadsavg igår och sedan dubbelkollade jag så att det var på Måndag klockn 18.00 jag skulle vara där och det var det *gladgubbe*

Jag tror inte att jag kommer blogga speciellt mycket här fråns på Måndag faktiskt. Men det kommer uppdatering då åtminstonne =)

MegaMe

~~Möte~~

Mötet med XV gick jättebra och jag är nu inskriven, dock inte medlem eftersom man visste skulle betala en lite summa idag, hade jag ingen aning om och hade inga pengar alls med mig *lite smått pinsamt* Men det löste sig i form av att jag får åka inom imorgon och betala den så det känns helt Ok =)

Det drar igång med Buller och Bång! På måndag har jag mitt individuella möte då ska jag vägas in och sådan, information om det kommer, alltså vad det stod på för siffror, roligt är att man får sin fettprocent också =)

Vi diskuterade fram och tillbaka och som läget är nu tycker hon att jag ska satsa på 30kg viktnedgång, dock vet inte jag riktigt, det skulle innebära att jag väger ca 75kg. Jag vill ju egentligen ner under 70kg. Helst -65kg och det ska jag faktiskt berätta på mitt individuella möte..

Usch, jag börjar må tjockt nu. Förstår ni vad jag menar? Det börjar bli jobbigt att gå, andas och leva. Det är verkligen på tiden och jag längtar SÅ enormt mycket till jag får börja!!! Den 11/2 drar allt igång, det är om ca 16 dagar, det är en halvmånad, oj, känns länge när jag tänker på det så, jag måste börja NU känns det som... Kanske köpa lite Nutrilett och börja på det? Känns som om det är läge för det faktiskt. Jag mår inte bra. Jag börjar seriöst bli orolig för min hälsa, nu är det inte bara utseendemässigt, eller, det är inte alls utseendemässigt, utan endast ur ett hälsofrämjande perspektiv jag ser detta ifrån nu. Jag ska bli hälsosammare! Ja, jag skriver hälsosammare för att jag har nämligen sedan den 1/1-10 inte rökt en enda cigarett. Innan rökte jag ca 1paket om dagen. Det lustiga är att jag känner mig inte mer hälsosam, utan bara fetare och jag HAR gått upp 3kg på dessa 3veckorna. Fruktansvärt jobbigt att inse och acceptera, för att inte tala om att leva med! Ska försöka träna lite imorgon.

Det var tur att jag började Nu, det är dags nu. Det finns inga genvägar längre, jag måste måste måste kämpa, för min framtid, för min framtidafamilj. Jag mår illa över mig själv. Nu räcker det. Vem är det jag lurar? Ingen annan än mig själv. USCH!

~~Wiiihooo~~

De ringde mig precis, från XV alltså =) Jag ska dit klockan 17.00 den, IDAG! :-) Idag drar det igång! Eller ja, inte allt, men jag skriver förhoppningsvis in mig idag och de kommer börjar dra pengar från mig redan (det är ju abonnemang på 12 mån, så de kan ju lika gärna börja dra innan) Jag hoppas ju på att kunna börja Torsdagen 11/2 men jag vet inte OM det går, men jag hoppas ju på att kunna börja så fort som möjligt =) Nu är jag väldigt glad och riktigt pepp på att få börja. Nu gäller det bara att göra familjen införstådda med vad som gäller så får vi se om det kan acceptera det, eller om jag kanske får flytta ut. *tsss* nej så långt ska det väl inte behöva gå, men behövs det så kommer jag göra det...

Tänk om 7 månader så är jag kanske 40kg lättare än nu. Det känns helt overklit när jag tänker på det, men det skulle kunna vara så ju. Oooh jag hoppas verkligen att det kommer bli så! =)

Dock ska jag ju iväg med min syster på resa nu nästa vecka, så det är därför jag inte kan börja redan nu. Men ja, vi hoppas på det bästa! Jag skriver mer när jag varit där ikväll!

MegaMe

~~På Nålar~~

Sitter på nålar och väntar på att de ska höra av sig från XV igen. Det ska bli roligt när de hör av sig =)
Jag vet att jag sa att jag inte skulle skriva fråns jag började, men jag blev lite otålig bloggar ju inte annars och det var roligt att skriva av sig lite. Jag har inte tänkt att bli speciellt personlig av mig här, men än om just hur det går för mig med XV.

Jag hör av mig när de har hört av sig till mig igen! =)

MegaMe


~~Idag Ringde Dem Mig~~

Idag ringde XV(förkortning på XtraVeganza) mig men jag kunde inte ta det för jag var på jobb och det är inte OK att prata på arbetstid i den kommunen jag jobbar i. Så jag fick messa dem och be dem återkomma efter 08.00 imorgon. Har dock inget batteri i Mobilen men det kommer lösa sig, hoppas jag =)

Tänkte lite på det här med kostnaden, egentligen, det är två månadslöner för mig om jag har bra månader och helt seriöst, jag jobbar gärna röven av mig om det betyder att jag får möjligheten och ekonomin att gå ner 40-50kg och börja mitt nya hälsosamma liv som en smal jag. Istället för en fet jag.

//MegaMe

~~Längtar~~

Jag längtar så enormt tills jag blir inskriven och får börja på XtraVeganza så det finns inte! Jag vill, Jag vill, Jag vill...
Ingen i min omgivning förutom dem jag bor med kommer få reda på vad jag håller på med, inte de första 1-2 månaderna iallafall... Då tappar jag lusten, ni kommer kanske få se bilder på mig, utan ansikte, bara för att visa framtida skillnader på min kropp :-) Vi väntar och ser vad som händer :-) jag ska verkligen inte ta ut något i förhand.

Oh my God! Nu räknade jag ut på en ungefär vad detta kommer att kosta mig, det är ju inte lite pengar vill jag lova, men jag MÅSTE se det som en investering för framtiden, men det är iaf så mycket som, na na na na 22637kronor som detta kommer att kosta mig, dock är det Mat i 5½ månad också, det får man inte glömma tycker jag. Maten kostar ca 90kronor om dagen, så det är ganska dyrt, men det kommer ju ATT fungera, jag behöver motivationen som erbjuds på XtraVeganza. Sen har jag ju räknat med att äta sopporna i 5½månad också, det är ju absolut inte säkert att det blir så länge?!? jag tror att jag kommer gå på dem i ca 4månader, men jag är inte säker, men då försvinner ju nästan 5000kronor.

Jag var inne och kollade på titthållskirugi och vad det kostar, på en privatklinik så kostar det 98.000kronor, då behöver man alltså inte stå i någon speciell kö och man får ingen remiss. Men då testar jag hellre XtraVeganza och slipper lägga mig under kniven och jag "sparar" ca 75.000 kronor ganska bra deal ändå!

//MegaMe

Ill Be Back

Denna bloggen kommer att öppnas när jag har blivit inskriven och börjat på Xtra Veganza.

Fakta om Xtravaganza för nyfikna:

Xtravaganza är en svensk viktminskningsmetod som går ut på att man genom gruppstöd, personligt och individuellt stöd av en egen hälsokonsult, träning och hjälp att hitta rätt matbalans gå ner i vikt. Man bestämmer själv vilket mål man har (det kan vara x antal kilo, eller att komma i ett par byxor, eller att orka gå upp alla 5 trappor i huset etc) och när man ska nå det. Det är viktigt att alla sätter ett datum som man jobbar mot. Sedan kan man lägga sig på tre olika nivåer, beroende på var man är/hur fort man vill nå sitt mål. Man är med/binder sig till minst ett år. Alla börjar programmet med en VLCD (very low calorie diet) i form av tre pulverpåsar om dagen.

Jag ser otroligt MÅNGA fördelar för framtiden såklart, men det finns oxå nackdelar. Det är DYRT! Medlemskap i ett år för mig kostar ca 15 - 20 000 kr. Då inkluderar det i och för sig pulvermat för 26 veckor (det enda utöver soppa jag får stoppa i magen under denna tid är vatten, kaffe & thé) och gratis träning och personlig + gruppcoachning... men det är mycket pengar! Fast jag ser det som en livsinvestering!!

Jag har som mål att gå ner från 105kg - 55kg Men jag är nöjd om jag går ned 65kg Alltså Ska jag gå ner 40-50kg!

Mer läsning finns på X's hemsida:

http://www.xtravaganza.se/frontpage.php

Välkommen Åter //MegaMe

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0